Alcmaria MB1 scoort flink tegen Kadoelen MB1 6-1
Categorie: MA1

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Kadoelen MB1 om 16.00 uur. Na een turbulente week of deze wedstrijd gespeeld zou worden waren ze gelukkig toch gekomen uit Amsterdam .Het weer was perfect en met een klein briesje was het zelfs aangenaam te noemen. Na een te korte warming up togen we het veld op om onder leiding van scheidsrechter Dhr. D. Idema en onze grens Juan de wedstrijd te gaan spelen. De wedstrijdbal was geschonken door Dhr. Idema en het was een originele wedstrijd bal van de AZ-dames die ze eerder bij Alcmaria hebben gebruikt en mee gewonnen hebben ook. Afwezig was Nina maar een wonder ook omdat Henry Bodine fiat had gegeven om mee te spelen. Eerder dan verwacht.Katerina had een plekje als voorstopper vandaag op basis van haar goede spel bij de MB2 en Dorien was erbij in geval van een blessure van een medespeelster.

Katerina op scherp

Robin had verplichtingen en kon niet op tijd terug zijn. Kadoelen zag er sterk uit en ik wist dat de lage stand op de ranglijst nog wel verbeterd zal gaan worden. Kadoelen ,een club van naam en met name de meisjes en damesvoetbal staat op hoog niveau. De wedstrijd begon en na een paar kleine kansjes over en weer was het voor beide teams een zware slag. Het spel golfde op en neer en Alcmaria had iets betere kansjes maar Kadoelen wist heel mooi het buitenspelval te openen.De keepster van Kadoelen was goed en wist kansen van Alcmaria tegen te houden net als Teo aan de andere kant dat wist te doen. Katerina was een goede stand-in voor Nina en bikkelde als voorstopper goed. Rosalie en Demi waren scherp maar hadden het zwaar tegen de talenten uit Amsterdam. Chantal ,Marleen en Mayra bewaakten het middenveld en voorin waren het Sanne,Kim en Lotte die voor de goals moesten gaan zorgen. Na een paar keer gestrand te zijn op de keepster van Kadoelen was het Kim in de 20ste minuut die de diepte in werd gestuurd en de bal hard het doel in schoot en de 1-0 op het bord zette.

Kadoelen wilde de gelijkmaker creëren en zette de aanval in. In de 28ste minuut was het Lotte die via een combinatie op doel schoot en de rebound was voor Bodine die na 3 weken het veld betrad en de bal in het doel schoot en de 2-0 was een feit.

De aanval bleef gezocht door Alcmaria en met name druk naar voren toe was heel groot. Kadoelen kreeg de bal niet weg maar wij konden ook niet profiteren van de vrijheid die we voorin kregen. Een tik was genoeg om Mayra van het veld af te krijgen en Kim schakelde een positie terug en Marleen in de spits was een optie op dat moment. Chantal werkte heel hard op het midden en Cathy achterin was echt een probleem voor Kadoelen. Na 40 minuten was het rust en bleven we buiten in de dug-out om thee te drinken.

Iets meer druk en dan zouden we misschien Kadoelen op de knieën krijgen maar vooral ook opletten op de tegenaanvallen. Dorien was ingevallen en Bodien begon weer op de bank. Rosalie had het zwaar maar ook Demi en zeker Cathy moest alle zeilen bijzetten om het gevaar tegen te houden.

Het was in de 50ste minuut toen Kim via een pass van Marleen doorliep en de buitenspel val omzeilde en de bal in de korte hoek van de keepster schoot en slechts 3 minuten later was het weer Kim die ontsnapte uit de rug van hun laatste man den weer de keepster het nakijken gaf en de 4-0 was de score. Mayra weer fit genoeg kwam in het veld en de basis stond er weer .Na een afgeslagen bal was het Mayra die de bal boven de keepster schoot en via de onderkant lat en grond de bal alsnog het doel in vloog.Een prachtige goal en daarna verslapte we even en wist Kadoelen via goed spel en combinaties Teo te verrassen en de 5-1 op het bord te zetten.

In de 76ste minuut, een minuut later dan de 5-1 werd het goede spel van Lotte beloond met een goal en kon ze dus vlak voor tijd de 6-1 laten aantekenen en was de wedstrijd gespeeld.

Als team goed gespeeld en zeker het vele publiek dat was afgekomen op deze wedstrijd heeft zeker genoten en de kantine bleef nog lang onrustig€¦.

Volgende week een zware beker wedstrijd tegen Schagen. We hopen weer op veel publiek en als het weer ook nog meezit dan kan het een mooie dag worden.