algemeen nieuws

Alcmaria MB2 haalt uit tegen Uitgeest MB1 6-1
Categorie: Jeugd nieuws

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Uitgeest MB1.Afwezig waren Marleen,Marissa en Danielle en Patricia wegens vakantie en blessures,maar genoeg talenten op hun plek over te nemen. Het was mooi weer en iedereen had er zin in vandaag. Valerie had een mooie opstelling neergezet wat ervaren was maar ook een sterk geheel . Teo op doel en achetr Katerina,Dorien,Renee en Jamie-Lee als voorstopper.Midden verassend was Demi,Cathy en Robin en voor Kyra ,Kim en Melissa. Denise,Cansel en Francis stonden wissel maar met zo veel talent is het ook geen probleem.

Uitgeest trapte af en het was over en weer wat onwennig en rommelig waardoor de bal heel veel over en weer geschoten werd. Toch was het Alcmaria dat na 4 minuten een voorzet van Melissa erin geschoten zag worden door de altijd oplettende Kyra.

 De ban was gebroken en voor we er erg in hadden was het wederom Kyra die de 2-0 erin schoot. Haar vader Frank danste van plezier en ook haar medespeelsters waren heel blij. Alcmaria bleef aanvallen en Uitgeest wist heel veel tegen te houden. De aanvoerster van Uitgeest met name was een sta in de weg. Ze was heel goed en we hadden er een kluif aan. Cathy speelde op het middenveld heel sterk en wist samen met Robin en Demi de spitsen te voorzien van scoringsmogelijkheden. Uitgerekend Cathy was het die een corner nam en de bal in ene in het doel zag verdwijnen. Ongeloof bij Uitgeest en ook het publiek was er even stil van. Het publiek dat weer in vele getalen waren gekomen klapten en schreeuwden het uit van blijdschap. De 3-0 was een beauty en Cathy straalde.Renee en Dorien hadden veel strijd te leveren achterin met Katerina en Jamie-lee wist de bal vaak op tijd weg te schieten. Na een duel kreeg Uitgeest een vrije trap op 20 meter van het doel en Teo zette het muurtje neer. De vrije trap was perfect genomen en verdween in de kruising en zette de stand op 3-1. Uitgeest rook bloed en zette Alcmaria onder druk. Het was een mooie pass van Robin die Melissa weer voor de keepster zetten en kon Melissa met een beetje veel geluk de losgelaten bal er toch inschieten. De stand was 4-1 en tot aan de rust kreeg Uitgeest nog een paar kansen maar onze verdediging hield de boel goed dicht.


Na de rust was het een eenrichtingsverkeer naar het doel van Uitgeest MB1.Hun coach die alles alleen moest doen ,wat we vaker tegenkomen, had geen grens rechter aan hun zijde en scheidsrechter Joshua hield het daarom extra in de gaten. Via mooie combinaties was het na 10 minuten Kim die richting goal sprintte en de bal weer de touwen in joeg en de stand op 5-1 zette. Cansel werkte heel hard op het midden en ook Denise en zeker Francis waren een obstakel voor Uitgeest MB1. Dat na een scrimmage Kim de bal er weer in schoot was teken van de scherpte van onze MB2. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en ook Uitgeest wist dat het tij niet meer zou keren.Klasse dat ze bleven voetballen vandaag.Alcmaria MB2 heeft er weer 3 punten bij en Valerie was heel trots dat haar meiden de overwinning binnen hadden gesleept. Volgend weekend vrij dames en dan Berdos MB1. Publiek was weer de grote winnaar en de fanclub van Renee was top.\

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route