algemeen nieuws

Succescoach de Wijn vreest leegloop 3e
Categorie: Senioren nieuws

Succescoach de Wijn vreest leegloop 3e
van onze verslaggever

Patrick de Wijn was na de simpele overwinning van zijn ploeg gisteren , 2-5 uit bij RCZ 2, gematigd tevreden. Reden hiervoor was wederom het prima spel dat zijn team gisteren op de mat legde.
En dat blijft natuurlijk niet onopgemerkt. De tegenstander uit Zaandam begon met een 16 koppige selectie al 3 kwartier voor aanvang met een gezamelijke warming up en leek dus niets aan het toeval over te willen laten. Het intereseerde de Wijn bitter weinig, hij kent de kwaliteiten van zijn team en wist dus dat dit klusje met de terugkeer van Helder, Hoes en Eerdhuijzen geen probleem zou worden. Ondanks dat hij maar 11 man had om op te stellen kon hij zich zelfs de luxe verschaffen om Schilder op de tribune te plaatsen. Pijnlijk was wel het wegblijven van Paul Zijlstra. Ondanks dat hier duidelijk afspraken over zijn gemaakt werd de lange spijker toch weer weggehaald door Jeroen Kroes om in het 1e elftal zijn opwachting te maken, dit overigens zonder succes ( 3-1 verlies ). Kroes was er meer bij gebaat om vrijwel het gehele 3e op te stellen. De Wijn vreest voor een leegloop van zijn team als de resultaten bij 1 verder uitblijven en zijn team elke week weer de tegenstander van de mat speelt.. Vooralsnog weigert hij hier overigens zijn medewerking aan te verlenen en as zondag zal Zijlstra gewoon zijn opwachting maken in het 3e in de topper tegen ADO'20. De overbodig geraakte Schilder mag van hem wel vertrekken naar de selectie van Kroes.

Watertandend
Zo moeten we het spel van AV in de eerste helft omschrijven. RCZ werd overklast en stond binnen 10 min met 0-2 achter door twee goals van Ebbo Voorhuid. Twee mooie aanvallen over de flanken werden door de zandhaas simpel afgewerkt. De tweede was een beetje vernederend voor de keeper. Voorhuid zette zijn voorhoofd tegen de bal en deze verdween met een schitterend boogje in de verre hoek buiten bereik van de kreunende keeper. RCZ probeerde wel aan te vallen maar de verdediging van AV3 bleef, onder leiding van de van een blessure terug gekomen Eerdhuijzen, simpel overeind.
Naast Voorhuid en Zijlstra heeft AV3 natuurlijk nog een spits achter de hand die door elke amateurtrainer in de kop van NH wordt gevolgd. Hoes deed hetzelfde als Voorhuid en scoorde ook twee keer binnen tien minuten.  De eerste van Hoes was van onbedoelde wereldklasse. De spits werd door Voorhuid tussen drie man aangespeeld. De slecht geplaatste bal kon alleen nog maar met de hak worden meegenomen. De bal verdween met een lob over zijn drie tegenstanders en vrij voor de keeper plaatste de doorgelopen Hoes de bal met een volley in de goal. Bij de tweede goal werd hij diep gestuurd door een wederom uitblinkende vd Born en zag daarbij de geheel vrijstaande Voorhuid over het hoofd. Iedereen was met stomheid geslagen dat de bal door Hoes zelf vervolgens in de verre bovenhoek werd geplaatst.0-4

In de rust moest Voorhuid zich wegens werkzaamheden in de Grote Kerk laten vervangen door Jeroen die om 09.15 uur nog aan de selectie was toegevoegd. De tweede helft werd de volledige bank van RCZ in het veld gebracht om een stormloop in te zetten op het doel van AV3. Die stormloop werd enigzins simpel gepareerd maar door een het enige dekkingsfoutje van de wedstrijd bracht RCZ de spanning toch nog een beetje terug, 1-4. Jeroen viel verdienstelijk in. Hij werd in de spits neergezet omdat hij vanwege zijn keepersverleden niet in de eigen 16 mocht komen. Toen hij dat toch een keer deed pakte hij de bal op met zijn handen en mocht RCZ vanaf 11 meter zelfs 2-4 maken. Koeman pakte de zwakke inzet ( weer ) niet klemvast en in 2e instantie was het toch raak.
Het leek even onnodig spannend te worden. Onnodig omdat AV zelf verzuimde verder afstand te nemen. Met name bij Hoes stond het vizier niet meer op scherp. De in de tweede helft wat egoistisch ogende spits liet bij enkele aanvallen zijn tegenstanders de hielen zien maar faalde oog in oog met de keeper en zag daarbij zijn geheel vrijstaande teamgenoten over het hoofd.
Uitgerekend Hoes maakte 5 minuten voor tijd dan toch een eind aan alle spanning door een perfect geplaatste voorzet van de Wit in het doel te koppen. Daarmee komt AV3 op 15 punten uit 5 wedstrijden met de alleszeggende doelcijfers  26 - 7
Volgende week speelt het ongeslagen AV3 dus de topper tegen ADO'20 en kan het een voorschot nemen op de herfst titel. Of die titel enige betekenis heeft moet later blijken. Vandaag heeft de Wijn een gesprek met het bestuur van AV waarin hij duidelijk zal maken dat zijn spelers onder geen beding het vlaggeschip van de club weer op de rit gaan zetten. Wel is het bespreekbaar dat het 3e het vlaggeschip van de club wordt onder de leiding van de Wijn. Kroes zou zich dan moeten schikken in een rol als assistent. Wordt vervolgd......

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route