Alcmaria Victrix I - De Spartanen I 1-1
Categorie: Senioren nieuws

De derde competitiewedstrijd thuis tegen de Spartanen eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Met name in de eerste helft was Alcmaria de betere ploeg en had het mogelijkheden tot scoren, maar liet dit na. Na de pauze was het Spartanen dat optisch het overwicht had en ook enkele goede kansen creëerden, maar de verdediging en met name onze keeper Leon, hielden de mannen uit Wognum van scoren af. Ook Alcmaria kreeg nog enkele goede kansen. Helaas drukte de scheidsrechter zijn stempel op de wedstrijd en vergat in de eerste helft Alcmaria een strafschop te geven toen mark onderuit gehaald werd. In de 84ste  minuut was het toch raak via een mooie aanval en een prachtig schot van Rachid, was de Spartanen goalie alsnog kansloos. Nog voordat de Alcmarianen klaar waren met feesten was het alweer gelijk. Een bal viel zomaar voor de voeten van een Spartaan en deze kegelde de bal achter de kansloze Leon. Vlak hierna werd het bijna nog 2-1, maar de goede keeper van Spartanen wist het schot van Bert via de lat over te tikken. Vlak hierna kwam er nog een grote domper op de wedstrijd. Bert werd door de scheidsrechter uit het veld getuurd omdat hij aanmerkingen op de leiding zou hebben gehad. Dit wordt door de omstanders en de spelers echter ontkent. Kijken we nog in verweer kunnen tegen deze dreigende straf. Vlak hierna was het afgelopen en er werd nog lang nagepraat over de vreemde en tumultueuze slotfase. Volgende week de uitwedstrijd in Edam tegen EVC, kijken of er aan de mooie start van 7 punten uit 3 wedstrijden een vervolg kan worden gegeven.