Ook Westfriezen wordt door het eerste aan de kant gezet 4-2
Categorie: Senioren nieuws

De eerste thuiswedstrijd van zette Alcmaria zondag om in een klinkende 4-2 overwinning op de Westfriezen. Westfriezen liep vorige week over de Spartanen heen met 6-1 en Alcmaria won met 10 man de uitwedstrijd tegen KGB. Voor beide partijen dus spannend of er een vervolg kon worden gegeven aan de goede start. Westfriezen vloog uit de startblokken en voordat Alcmaria doorhad dat we aan het voetballen waren was het al 0-1. Gelukkig waren de mannen gelijk wakker en scoorden via Bert 2 minuten laten alweer de gelijkmaken. Hierna was Alcmaria de betere ploeg. In de 20ste minuut was het weer Bert die een mooie aanval doeltreffend afrondde. Na de rust was het Westfriezen wel die aanzette, maar Alcmaria was slimmer en scherper. Na 5 minuten in de tweede helft was het Bart Pastoor die Westfriezen de €œdoodstek€ gaf. Een corner aan de rechterkant draaide Bart bij de verre paal in een keer in de goal. Er kwam zelfs nog een vierde treffer. Een prachtige steekpass van Mark op Roy die de bal goed voorbracht waardoor Bert zijn derde van de middag kon binnen tikken. Hierna werd er gewisseld en was Alcmaria even slordig in haar spel waardoor Westfriezen nog een keer kon tegen scoren en de eindstand 4-2 werd. Al met al speelde Alcmaria een prima wedstrijd met als uitblinker Mehmet, die altijd op de juiste plek stond en sturing gaf aan de ploeg. Volgende week weer een thuiswedstrijd dan tegen de Spartanen en daar hebben we na de nacompetitie van vorig seizoen nog een appeltje mee te schillen. De jongens hopen ook volgende week weer veel Alcmarianen langs de kant te zien.