Alcmaria MB1 wint van Meervogels overtuigend 7-2
Categorie: MA1

Vandaag is het dan het begin van de competitie voor de MB1.Het was uit tegen Meervogels MB1 en we speelden om 13.00 uur. Vandaag een fitte groep en we hadden er zin in .Genoeg ouders die meegingen en het weer was super om te spelen .Na de tos begonnen we zelf met de aftrap en het was een snel en rappe eerste minuten met veel balbezit. Lotte was op dreef en slalomde diverse keren de verdediging uit en na 3 minuten was het Lotte die de 0-1 scoorde.

Lotte zorgt voor de 0-1

Direct na de aftrap was het weer Alcmaria die een bal vanaf rechts de 16 in kreeg en het was Mayra die koelbloedig en met een droge knal de 0-2 scoorde .Meervogels kreeg geen rust en voor ze het wisten was het weer Lotte die voor de 0-3 zorgde en was er nog maar 8 minuten gespeeld!!!!!Meervogels liep achter de feiten aan en moest het heel snel weer oppakken voordat de stand nog verder op gaan lopen.Drukte alom

Na wisselingen van Marleen en Robin werd het iets onrustiger in het samenspel maar Alcmaria beleef voetballen naar hun beste vermogen. Na ook een paar aanvallen van Meervogels en 2 super vrije trappen van hun sterkste speelster was het Kim die de 0-4 mocht scoren na een mooie aanval weer. De keepster van Meervogels is echt een talent en wist al zeker 4 scoringskansen tegen te houden. Na een slimme steekpass was het Meervogels die voor de 1-4 zorgde en Meervogels terug in de wedstrijd bracht. Was eigenlijk ook buitenspel maar goed afgestraft door Meervogels.Toen was het rust en konden we even wat drinken en ontspannen.

Na de rust begonnen we weer met de aanval en kregen mooie kansen vooral voor Kim maar kon ze niet verzilveren en Sanne en Lotte lieten zich meer en meer zakken op de bal op te vragen. Mayra en Chantal maar zeker ook Bodine konden elkaar goed vinden en gaven mooie steekballen en passes maar de keepster van Meervogels was erg goed. Het duurde ook 15 minuten voordat Kim na een counter de bal eindelijk weer voorbij de keepster kon krijgen 1-5. We bleven de aanval kiezen en het was weer Kim die van rechts de bal hard voorgaf en de bal pardoes door een speelster van Meervogels in eigen doel werd geschoten.1-6.

Chantal in de aanval

Kleine blessures zorgden voor wisselingen in het veld maar Lotte bleef koelbloedig en zij scoorde de 1-7 en na wat aanvallen over en weer was het de verdediging van Alcmaria die een fout maakte. Demi speelde de bal te kort terug op Teo en Meervogels profiteerde en mocht de 2-7 op het scorebord zetten.

De eerste competitiewedstrijd was afgelopen en we mochten naar Almaar terug en dank voor de ouders die wilden rijden en ook Han en Henri bedankt voor hun aandeel in de overwinning. Volgende week thuis tegen Zeevogels MB1 om 14.45 uur.