algemeen nieuws

Heren 2 - TIW/Survivors 0 - 14
Categorie: Honkbal Senioren nieuws
Van de site van TIW/Survivors.....

TIW/Survivors honkbal 1  'The Best of the Rest'

Zondag 6 september 2009.
Alcmaria 2 - Tiw/Survivors: 0 - 14

Na een reeks forse afstraffingen (12 - 2 verlies Zuidvogels, 13 - 3 verlies Caribe) wisten de mannen uit het bijna onevenredig te evenaren Diemen vorige week zondag (31 augustus) eindelijk weer een goede pot honkbal uit de mauw te schudden. (Like a sleeve of wizard! Niiiiice!)

Koploper Double Stars uit het pitoreske Heiloo kwamen op bezoek in Diemen. Het waren uiteindelijk twee oud-survivors die de 'Overlevenden' de das om deden. Raymond 'Mister Blister' Roussou gooide de hele wedstrijd en kortestop Jasper 'Bon Bon' Blok sloeg een two-run double. Uiteindelijk was het de uitstekende Heiloenarische verdediging welke de doorslag gaf. 3 - 5 verlies dus voor de mannen van de Survivors.

Zondag 6 september was het laaggeklasseerde Alcmaria 2 de opponent in het Alkmaarsche. Na 3 innings stond er een 0 - 0 op het scorebord. In de 4e slagbeurt gingen de ijzeren stokken van de uiterst populaire 'Overlevenden' eindelijk weer los. Shermayn Balentien kwam met 4 wijd op de honken waarna Pepijn Beerman een fout forceerde van het Alkmaarse binnenveld. Met het eerste en derde honk bezet sloeg Jasper 'Macaulay' Ferwerda vervolgens met een grounder Balentien over de thuisplaat. Seb 'Tinky' Franke kreeg 4 wijd om de honken opnieuw te vullen waarna power hitter Bas 'Biff' Kitslaar de bal tussen de outfielders in sloeg voor een base-clearing double. Staffan van der Veen en Amair Hoogland volgde beide met honkslagen waardoor Kitslaar nog het 5e Diemense punt kon aantekenen.

Seb de Ruiter hield aan de kant van de Survivors de pot goed dicht en kreeg met ondersteuning van prima veldwerk nauwelijks honklopers voorbij het 1e honk te verduren. De Ruiter gooide de hele wedstrijd (7 innings) en noteerde de volgende werpcijfers: 4 - 3 - 4 - 1 Het foutje kwam met 2 nullen in de zevende, beetje jammer.

In de slagbeurten 5, 6 en 7 liepen de Surivors uit naar de uiteindelijke 0 - 14. Seb Franke, Amair Hoogland en opnieuw Kitslaar kwamen nog door met tweehonkslagen en Pepijn Beerman sloeg een verre driehonkslag waardoor er nauwelijks honklopers achter bleven op de kussens. Dat is wel eens anders geweest.
Eindelijk weer wat rbi's dus. Het seizoen is bijna voorbij, nu nog een waardige afsluiter volgende week tegen de Hazenkamp en de week daarop tegen WSB. Zal mij benieuwen. J.  

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route