algemeen nieuws

Pirates -Alcmaria Dames 1
Categorie: Softbal Dames 1
 

Alcmaria moest dit weekend bij het altijd lastige Pirates op bezoek en verspeelde dure punten.

Door het verlies van de eerste wedstrijd heeft Alcmaria het niet zelf meer in de hand en is het afwachten wat de concurrent Olympia doet, (wedstrijd Olympia was verregend).

De start van de eerste wedstrijd was goed, Sandra van der Flier was met een honkslag op 1 gekomen, werd verder gebracht door Anne Vlietstra door een fout van het veld en zo stonden beide in scoringspositie. Een mooie squeeze play met Laura Treurniet bracht de stand op 0-1 en Anne scoorde door een honkslag van Jessie van Aalst, 0-2,
Pirates deed in de eerste wel iets terug, maar de stand bleef tot aan de zesde slagbeurt op 1-2 staan. In de zesde inning was het Maiken Rooker met een honkslag op het honk gekomen, werd verder gestoten door Suzanne Meiring, 4 wijd Sandra van der Flier, velderskeus Anne Vlietstra en zowel Anne als Maaiken kwamen over de thuisplaat door een driehonker van Laura Treurniet, 1-4. De laatste slagbeurt van Pirates was er een om gauw te vergeten, met alles of niks swings wist Pirates de stand om te buigen naar 5-4.

Malou van Dusschoten: 1-5-9-1
Rebekah : 6-2-9-3 

Slaggemiddelde Alcmaria: Jessie van Aalst 0,750, Sandra van der Flier 0,667, Suzanne Meiring, Maiken Rooker 0,333, Laura Treurniet en Annemiek de Wit 0,250. 

Pirates;    1-0-0-0-0-0-4=5
Alcmaria: 2-0-0-0-0-2-0=4

In de tweede wedstrijd ging de strijd lang gelijk op, mede door het uitstekend pitchen van Laura Treurniet. Pas in de zesde inning was het Sandra van der Flier die met een honkslag op het honk kwam, door een goeie slap hit kwam Anne Vlietstra ook op het honk en was het een kopie van de eerste wedstrijd waarin ook al een squeeze play tussen Sandra van der Flier en Laura Treurniet voor het eerste punt zorgde, gevolgd door een honkslag en een fout van de outfielder van Pirates kwamen zowel Anne als Laura als Jessie van Aalst over de thuisplaat en werd het 0-4.

In de zevende inning was het Inge Tishauser die met een honkslag op het honk kwam en door een mooie driehonker van Suzanne Meiring over de thuis plaat kwam, Suzanne op haar beurt werd binnengeslagen door Sandra van der Flier en zo werd het 0-6. De gevreesde laatste inning van Pirates bleef uit en door het goede pitchen van Laura Treurniet wist Pirates niet te scoren en maar 1 hit te produceren. 

Laura Treurniet: 5-1-1-1
Rebekah: 5-0-8-1

Slaggemiddelde Alcmaria: Suzanne Meiring 0,500, Sandra van der Flier, Jessie van Aalst,Malou van Dusschoten, Annemiek de Wit, Inge Tishauser 0,333, Anne Vlietstra 0,250 

Pirates:   0-0-0-0-0-0-0=0
Alcmaria: 0-0-0-0-0-4-2=6

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route