algemeen nieuws

Afscheid van de 1e klasse met 2 - 4 nederlaag tegen aanstaande kampioen Almere.
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria blijft lang in het spoor van Almere, 2 - 4 nederlaag.
 
Het verschil in de ranglijst tussen de kop en staartploeg werd in deze wedstrijd nooit duidelijk. Almere wist wel meer hits te produceren, maar uiteindelijk bleek de line drive homerun van Linoy Croes ( oud- Alcmariaan) met 1 man op de honken beslissend.
Ondanks 3 honken vol kwam Alcmaria olv Erik Jan Lind ongeschonden uit de 1e slagbeurt.

Ook Alcmaria kon voor alsnog weinig uitrichten op Sten v.d. Bedem, de starter van Almere.

In de 1e 3 sloeg Linoy Croes de genoemde homerun en bracht hiermee het scorebord in beweging. Gelijk 5 wist Ruud de Vries op een sac fly van Lisandro Tromp de 1 - 2 te produceren, zelf was hij met een honkslag op de kussens gekomen. In de 1e 6 was het Wesley Bernardus die de 1 - 3 thuis wist te brengen, op een hit van Rhiency Imperator.
Dat werd in de 1e 7 1 - 4 weer door Linoy Croes, een triple op 3 en een RBI voor Siegert Flaneur. Gelijk 8 werd bij Almere Rene Rijst gebracht om de boel dicht te houden, dat wilde niet echt, Marco Hoogeland 4w, bereikte 3 door een tik van Sergio Koelemij en kwam binnen door een wilde worp, 2 - 4. Dat werd ook de eindstand, want Justin Prinstein gooide de 2e 9 de zaak op slot. Almere Magpies zijn nu officieus kampioen en voor Alcmaria rest in 2010 de 2e klasse Aluminium. Een generatie honkballers loopt op zijn end. Het waren zware maar mooie jaren, de 1e klasse, maar als het talent jaar na jaar elders onderdak vindt is het erg lastig om je te handhaven op dit niveau.   

.

Box score

Almere Magpies             0-0-2-0-0-1-1-0-0
Alcmaria Victrix             0-0-0-1-0-0-0-1-0

  

Werpcijfers;

 

Almere Magpies

Sten v.d. Bedem (7)            7-1-4-2

Rene Rijst (1)                      1-2-1-1

Justin Prinstein (1)                1-0-1-0

  

Alcmaria Victrix

Erik Jan Lind (7)                  6-5-10-2

Niels Horeman (2)               0-1-0-0

 

Slaggemiddelden;
Sergio Koelemij & Bobbie van Duuren .500, Ruud de Vries & Junior Barry .333

 

Rest nog de serie van 5 wedstrijden  voor degradatie, maar met 10 punten achterstand is dit niet meer in te halen, temeer omdat er 2 ploegen uit de 1e klasse degraderen.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route