algemeen nieuws

Alcmaria - Olympia 15 augustus 2009
Categorie: Softbal Dames 1

Alkmaar, 15 augustus 2009.

Alcmaria boekt dubbele overwinning op nummer twee in de competitie. 

De spanning was te snijden in beide wedstrijden en wat in het begin van de competitie nog wel eens fout ging in de laatste inningen, wist Alcmaria nu vast te houden tot de laatste bal. In de eerste wedstrijd was er tot aan de vierde inning nog niet gescoord door beide ploegen.Beide teams hadden wel al diverse mogelijkheden gehad, maar door goed verdedigend werk kwam het niet tot scoren.In de gelijkmakende vijfde inning was het Laura Treurniet die met een driehonkslag de ralley opende, zij werd door een honkslag van Lisette Untied over de thuis plaat geslagen, gevolgd door een honkslag van Maiken Rooker, kwam Lisette Untied op drie en zij werd door een verrassingsstootslag van Roxy Catsburg over de thuisplaat gebracht.Roxy was in het veld gekomen op het tweede honk,omdat Annemiek de Rover aan haar rug geblesseerd was geraakt.
Spannend bleef het tot de laatste inning, waarin Olympia nog 1 keer wist te scoren, maar door een mooie vangbal van Maiken Rooker, die vervolgens meteen naar het eerste honk gooide werd er een mooi dubbel spel gemaakt en was de eerste overwinning een feit.

Malou van Dusschoten: 0-4-9-2
Marisela de Wind: 1-2-9-2 

Slaggemiddelde Alcmaria: Roxy Catsburg 1,000, Anne Vlietstra en Annemiek de Rover 0,500, Sandra van der Flier, Laura Treurniet,Lisette Untied, Maiken Rooker en Malou van Dusschoten 0,333.

Alcmaria: 0-0-0-0-2-0=2
Olympia: 0-0-0-0-0-0-1=1 

De tweede wedstrijd kwam Olympia al meteen op voorsprong door een fout in het Alcmaria veld.
In de derde inning wist Alcmaria de achterstand om te buigen naar een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven.Robin van Beijsterveldt kwam met een honkslag op 1, werd verder gestoot door Sandra van der Flier, gevolgd door een honkslag van Anne Vlietstra en beide werden binnengeslagen door honkslagen van Laura Treurniet en Maiken Rooker. 2-1. Het veld van Alcmaria is niet meer in de problemen gekomen door het prima pitchen van Laura Treurniet en zo was de tweede overwinning een feit en zijn de kansen om de tweede plek te halen nog steeds aanwezig. De tweede plek geeft recht om tegen de nummer 7 van de hoofdklasse te spelen om een plek in de hoofdklasse.

Laura Treurniet: 3-2-3-1
Rosanna de Vries: 3-1-9-0 

Slaggemiddelde Alcmaria: Robin van Beijsterveld 1,000, Laura Treurniet en Maiken Rooker 0,667, Malou van Dusschoten 0,500, Anne Vlietstra en Maaike Polder 0,333

Alcmaria: 0-0-2-0-0-0=2
Olympia: 1-0-0-0-0-0-0=1

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route