algemeen nieuws

Heren 3 versus Red Stars Vitesse
Categorie: Honkbal Senioren nieuws

Van de site van Red Stars Vitesse

Red Stars rukt op met soepele zege
 
CASTRICUM - Na een uur en drie kwartier had Red Stars Vitesse zondag afgerekend met Alcmaria Victrix. Door de 0-10 overwinning is promovendus Red Stars zelfs virtueel koploper in de vierde klasse.

De uitzege kwam verrassend eenvoudig tot stand, zag ook coach Daan Kuijper. €˜Zeker omdat we de vorige wedstrijd tegen hun nipt in de slotfase wonnen, na een 0-6 achterstand. Nu vond ik de tegenpartij honkballend een stuk minder, ze stapelden fout op fout en sloegen nagenoeg niks.€™

Mistasten
Dat laatste kan voor een groot deel toegeschreven worden aan pitcher Joost Kuijs. Hij kreeg in zeven innings maar 26 Alkmaarse slagmensen tegenover zich, die niet verder kwamen dan het tweede honk. Tel daar de tien honkslagen van Red Stars bij op, inclusief regelmatig mistasten door de Alcmaria-defensie, en de 0-10 eindstand is verklaard.

Er is een hoop veranderd sinds die eerste wedstrijd tegen Alcmaria, begin mei. De Castricummers hadden na vier potten nog maar één triomf bijgeschreven en stonden op een vijfde plaats, in een competitie van zes teams. De ommekeer kwam tegen de Alkmaarders, want inclusief die benauwde zege won Red Stars vijf keer op rij. Dankzij de revival ziet Kuijper zijn ploeg nu op een tweede plek. Met weliswaar een punt minder dan nummer één Flying Petrels, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Luxe
Red Stars deelt die tweede plek weer met Bears, dat komende zondag de Castricumse ploeg ontvangt. Bears mikt dit seizoen op een kampioenschap. €˜Voor ons een erg luxe positie€™, meent Kuijper. €˜Wij hebben aan het begin van het seizoen afgesproken dat we in dit eerste jaar lekker mee willen draaien. Een plek in de top drie is dus mooi meegenomen. Verder moeten we niks, maar we willen natuurlijk wel.€™

De eerste thuiswedstrijd speelt Red Stars op zondag 28 juni, om 14.00 uur tegen Flying Petrels.


Red Stars Vitesse 0-4-1 2-2-0 1-x-x 10
Alcmaria Victrix 0-0-0 0-0-0 0-x-x 0

Slaggemiddelde
Maarten de Ruijter, Joey Hollenberg en Mark Kuijper .500

Werpcijfers
Joost Kuijs (7 inn) 9-1-5-0
 
 
Uitslag: 0-10
door: SvL
 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route