algemeen nieuws

Honkbal 2 - TIW/Survivors 1 - Pioniers 3
Categorie: Honkbal Senioren nieuws

Van de site van TIW/Survivors Heren 1


Overlevenden laten knuppels eindelijk weer spreken.

Door regen ingekorte wedstrijd tegen Alcmaria-2 laat gewonnen,
Tiw/Survivors - Alcmaria-2 : 15 - 11.

 
In de wedstrijd die 'de oude mannen van de Survivors' echt wilden en moesten winnen ging niet alles volgens plan. De werpers van de Diemenaren hadden de afgelopen week al 2 wedstrijden moeten gooien tegen topclubs uit de zware 'hoofdklasse aluminium' en waren daardoor enigzins verzwakt. Dit bleek zeker toen Alwin 'Ja, hij is net zo groot als die van Pino' Karel al in de tweede inning het veld moest ruimen. Sebastiaan de R. nam het over maar kon niet voorkomen dat de mannen uit het Noorden (zoals zoveel in deze klasse) een voorsprong namen van 1-4. Het enige puntje van de 'Overleveraars' kwam door een 2 uit double van Seb 'k%& auto' Franke die werd binnengeslagen door 'de Bifmeister' die eindelijk aan zijn seizoen is begonnen.

In de volgende innings was echter de slagploeg van de gretige tegenstander
niet te stoppen en liepen ze uit naar 3-8. Het enige lichtpuntje tot dan was dat het droog was en dat de knuppels van de Overlevenden rustig wakker begonnen te worden. Dit mocht ook wel weer een keer gebeuren want in de laatste 3 wedstrijden bleef de teller van de Survivors steeds op 3 runs steken. En zeker omdat de werper van de tegenstander nog niet oud genoeg was om legaal en biertje te drinken.

Sebastiaan 'het begon een beetje pijn te doen' de R. hield redelijk stand en in de 5de inning kwam de verlossing. Door goed slag- en kijkwerk kwam eindelijk de inning langs waar de mannen op zaten te wachten. Iedereen deed mee en vooral door goed slagwerk van Seb 'Tinky' Franke, Bas '200 kilo rauwe power' Kitslaar, Amair 'zet me maar waar je wilt' hoogland en Staffan 'ja maar..' van der Veen werd er eindelijk een voorsprong genomen... 15-10.

Na de zesde inning was echter 'De Beer Gebukt' voor Sebastiaan 'Auw!' de Ruiter en nam Amair 'hier zat ik op te wachten' Hoogland het werpen over. En hoe, met harde fastballs en een gemene curve schakelde hij twee man uit met 3 slag waardoor er een einde kwam aan de 7de slagbeurt van de opeens niet zo vrolijke Alkmarenarenesiërs...15-11.

Na het slagbeurtje van de Overlevenden waarin het al licht begon te druizelen begon het hard te gieten en werd de wedstrijd gestaakt. Eindstand 15-11.
 
Woensdag (gisteren!) maar weer een kijken of we gaan trainen. Hulde. 
 
Van de site van Hoofddorp Pioniers 3

Wedstrijd 5: Pioniers - Alcmaria (8 mei 2009)

Voor het eerst dit seizoen hebben we de volle negen innings gespeeld, maar als je thuisspeelt is dat nooit positief. En inderdaad; we verloren (€˜van gasten met voetbaltassen€™).

Eigenlijk was het best een leuke wedstrijd en vooral op het laatst superspannend. De Alcmariërs werden luid toegejuicht door hun publiek, waar wij het helaas nagenoeg publiekloos moesten doen. Afwezigen vanavond waren David en Stefan.

We begonnen
met een B-opstelling (volgens de heren op de bank) en met Tommy als coach; hij nam zijn taak zeer serieus en kreeg in de eerste inning nog snel even de tekens uitgelegd. Lars speelde op één en was de enige die niet schrok toen Jeroen hem - bij wijze van hulp - in een soort indianentaal toeriep waar ie z€™n voet moest zetten. Dat was wel erg grappig.

In
de zesde inning mochten we die oerkreten nog eens horen, toen een speler van Alcmaria het waagde om naar drie te gaan. Het hielp wel! De wedstrijd ging min of meer gelijk op, tot de achtste inning waarin Alcmaria opende met een solohomerun en vervolgens nog twee punten scoorde. Ze stonden na deze inning met 9-5 voor. In de negende inning scoorden ze nog een punt en toen kwam onze laatste slagbeurt, waarin tien man aan slag kwam en we vier punten konden scoren. Helaas, ééntje te weinig.
Complimenten voor de pitcher van Alcmaria, die negen innings stand hield met de cijfers 5-5-14. Voor ons gooiden achtereenvolgens Bas, Tommy en Erik; gezamenlijk kwamen zij tot 5-5-19(!).
Vermeldenswaardig waren de twee prachtige aangooien van Jerry (op 5) naar het eerste honk. Daarbij sloeg hij ook nog eens 1.000 (3 uit 3).

We zijn wel wat gezakt op de ranglijst€¦€¦€¦..


 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route