algemeen nieuws

Dubbele overwinning Alcmaria - Hoofddorp Pioniers.
Categorie: Softbal Dames 1
Dubbele overwinning Alcmaria - Hoofddorp Pioniers.

Met 22 hits in 10 innings hebben de dames van Alcmaria de knuppel weer ter hand genomen. 
In de eerste wedstrijd stond voor Alcmaria Malou van Dusschoten op de plaat, dit leverde weinig problemen op, slechts twee hits werden er geslagen door Hoofddorp Pioniers.Voor Pionier stond de Amerikaanse Stephany Wheeler op de plaat, maar Alcmaria kende weinig ontzag voor de Amerikaanse en opende in de tweede inning met een honkslag van Lisette Untied, zij werd verder gestoten door Laura Treurniet en twee mooie honkslagen van Jessie van Aalst en Annemiek de Rover zorgde voor een 4-0 voorsprong. In de derde inning was het Jessie van Aalst die met een mooie tweehonker , gevolgd werd door een honkslag van Annemiek de Rover en beiden werden binnengeslagen door een honkslag van Annemiek de Wit. 7-0.
In de vierde inning deed Hoofddorp Pioniers iets terug met een hit en twee keer vier wijd waren allen honken vol en werd er 3 keer gescoord door een hit. De stand bleef tot aan de zevende inning 7-3 en hiermee was de eerste overwinning een feit.

Malou van Dusschoten: 8-3-2-1
Stephany Wheeler:       7-2-9-3

Slaggemiddelde Alcmaria: Jessie van Aalst en Annemiek de Rover 0,667, Lisette Untied, Laura Treurniet en Annemiek de Wit 0,500, Sandra van der Flier 0,333 en Suzanne Meiring 0,250

De tweede wedstrijd kwam Hoofddorp op het pitchen van Laura Treurniet goed uit de start blokken en bracht de stand op 0-2, maar Alcmaria sloeg gelijk terug door Jessie van Aalst, door een fout op het honk gekomen en zij werd binnen geslagen door een drie honkslag van Lisette Untied, die op haar beurt werd binnengeslagen door een hit van Laura Treurniet, 2-2.

In de tweede inning opende Malou van Dusschoten met een fraaie driehonker en zij werd binnengeslagen door Suzanne Meiring. 3-2.In de derde inning opende Laura Treurniet met een tweehonker en met twee nullen bracht Alcmaria de rally op gang met honkslagen van Annemiek de Rover, Malou van Dusschoten en Annemiek de Wit, gevolgd door vier wijd voor Suzanne Meiring en opnieuw twee honkslagen van Sandra van der Flier en Jessie van Aalst en een tweehonker van Lisette Untied. 10-2. Hoofddorp wist nog 1 keer te scoren, maar na vijf innings was de eindstand van 10-3 en de dubbele overwinning een feit.

Laura Treurniet:                 4-2-5-1
Drie pitchers van Hoofddorp: 0-1-13-2

Slaggemiddelde Alcmaria: Jessie van Aalst, Lisette Untied, Laura Treurniet, Annemiek de Rover en Malou van Dusschoten allen 0,667, Annemiek de Wit 0,500, Sandra van der Flier 0,333.

Volgende week gaat Alcmaria op bezoek in Rotterdam bij hekkensluiter Bandadikas.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route