algemeen nieuws

Alcmaria moet in de 10e inning in het gravel bijten, 2 - 1 voor Twins
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria verliest in de 10e inning, 2 - 1 voor Twins.
 
Alcanaria en Twins schotelde het publiek een waar pitcher duel voor, namens Alcmaria was Sven Honing vandaag mee en hij wierp een wereld pot. Helaas deed Lars Molenaar en Clint Knight dat ook voor Twins, dus de punten waren duur vandaag.
Alcmaria opende de score in de 1e 3. Justin Haller ontving 4w, door een wilde worp op 2, werd door Marco Hoogeland verder geofferd en scoorde op een fout in het binnenveld 0 - 1. Twins herhaalde door Sander Messemaker dat trucje, ook 4w, stal 2 werd op 3 gezet door een velderskeus en scoorde door een onachtzaamheid in het infield, 1 - 1. Alcmaria bereikte met de regelmaat nog het 3e honk maar scoren zat er niet in, ook omdat men geen raad wist met de worpen van Lars Molenaar, hij verliet na 6 inning met een no-hitter de heuvel. Pas op zijn opvolger Clint Knight wist men de no-hitter te breken. Ook Twins bleef ver van de thuisplaat, en dat bleef het tot in de gelijkmakende 10e inning.

Sven Honing moest een 4w aan Roy Slond toestaan, Coen Merkx sneuvelde door een v9, maar Niels Meeuwis kwam door met een hit, waardoor 1 & 2 bezet raakten, Rene van Veen werd ingezet als vervanger voor Sven Honing die ruim in de pitch count zat. De 3e geworpen bal werd wat lastig bij de thuisplaat gestopt waardoor de loper van 2 naar 3 ging, helaas vloog de aangooi langs de handschoen het buitenveld in waardoor Twins een walk-off overwinning 
kon vieren. En dat was zuur want zonder dat foutje in de 4e inning had men de broodnodige punten mee naar Alkmaar kunnen nemen.

Komend pinkster weekeinde een drieluik met Robur€™58, zaterdag en maandag thuis dus dan bijft de zondag voor de uitwedstrijd.

Box score

Alcmaria                                  0-0-1-0-0-0-0-0-0-0

Twins                                       0-0-0-1-0-0-0-0-0-1 

Werpcijfers;

Alcmaria

Sven Honing (9.1)                  10-3-7-2

Rene van Veen (1 man)            0-0-0-1


Twins

Lars Molenaar (6)                   6-5-0-2

Clint Knight (4)                        5-1-2-1 

Slaggemiddelden;

Ruud de Vries .250 en Sergio Koelemij .200

 

Even nog een update uit de ziekenboeg. Andrew Harcourt, die gisteren aan slag een bal op de helm kreeg, is vannacht opgenomen geweest in het ziekenhuis, hij mocht vandaag weer naar huis. Wij hopen hem weer snel op het veld te bewonderen. Mark Giroldi, die door de rug ging, hoopt met wat rust weer te genezen en datzelfde geldt voor Rob v.d Kamer waarvan de schouder gisteren even knak zei, hij kon vandaag niet in actie komen.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route