algemeen nieuws

Alcmaria verliest tegen Twins.
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria zit in de hoek waar de klappen vallen, 6 - 8 nederlaag tegen Twins.
 
Het wil dit seizoen ook niet eens meezitten, nadat men zich in de 8e inning naast Twins knokte, ging Mark Giroldi in de 1e 9 door zijn rug en moest Rene van Veen een emergency beurt nemen, hij was nog koud en kreeg 2 tikken tegen waardoor Twins de punten meepikte.

Im de 1e slagbeurt nam Twins de leiding 0 - 1, een infield hit en daarover een double op Erik Jan Lind , de Alkmaarse starter. Gelijk 3 wist Alcmaria op een 2 - 1 voorsprong te koemn. Marco Hoogeland en Andrew Harcourt scoorden door een oss van Ruud de Vries en een clutch hit van Neomar Matheu. In de 1e5 nam Twins weer de leiding, men kreeg alle kussens in handen zonder nullen, de voorste loper sneuvelde op thuis maar een hit in het midveld leverde een 2 - 3 tussenstand op.Dat werd een inning later 2 - 4 door een 4w, gh en een hit.
Bobbie van Duuren werd gelijk 6 binnengetimmerd door Rob v.d. Kamer 3 - 4.

Twins liep de 1e 7 verder uit naar 3 - 6 door een hit, 4w en een sac-fly. Alcmaria wilde de punten echt wel in Alkmaar houden, door Ruud de Vries werd het 4 - 6. 2 x 4w en een fout op 1 hielpen hem thuis. Mark Giroldi had in de 1e 8 Erik Jan Lind vervangen en kwam simpel uit de inning. Dat lukte Clint Knight, de vervanger van Maikel Berghmans, minder. Eric van Soest belande door 4w op de honken, Rob v.d. Kamer volgde met een hit, zij werden verder geofferd door Marco Hoogeland en door een tik van Dave Tromp scoorde Eric van Soest 5 - 6. Door een perfecte squeeze van Ruud de Vries kwam Alcmaria door Rob v.d. Kamer langszij, 6 - 6.
Mark Giroldi opende de 1e 9 met een snelle nul, maar moest toen na 2 ballen met de genoemde rugblessure van de heuvel en moest Rene van Veen tamelijk koud op treden. Dat wilde slecht, 4w, een triple en een hit en men moest weer achtervolgen, 6 - 8.

Rene van Veen moest ook gelijk 9 aan slag openen, sloeg de bal het veld en kwam door een fout van de 1e honkman op de honken, Justin Haller verving hem als pinch runner. Er volgde 2 x 3sl maar hierna liepen de honken weer vol. Maar de beslissende klap bleef uit en kon Twins de punten mee naar Oosterhout nemen.

 

Box score

 Twins                1-0-0-0-2-1-2-0-2

Alcmaria            0-0-2-0-0-1-1-2-0

Werpcijfers;
Alcmaria

Erik Jan Lind      (7.1)                2-2-8-1
Mark Giroldi       (1)                  0-0-0-0

Rene van Veen (.2)                    0-1-2-0

Twins
Maikel Berghmans (7+1)          6-4-5-4

Clint Knight (2)                        3-2-2-1

                   

  

Slaggemiddelden;

Neomar Matheu .667, Rob v.d. Kamer .500, Dave Tromp .333 en Bobbie van Duuren .200.

Morgen gaan wij in Oosterhout proberen te stunten. Lees het morgen.

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route