algemeen nieuws

Er viel in Utercht niets te halen 10 - 2 voor UVV
Categorie: Honkbal Heren 1

Er viel in Utrecht niets te halen, 10 - 2 voor UVV.

Het mag blijkbaar iets meer kosten in Utrecht. UVV speelt sinds dit jaar op een spik splinter nieuw complex, de Paperclip. Kosten 14 miljoen en dan heb je 1 full-size honkbalveld inclusief verlichting en padding, 2 softbalvelden, 1 verlicht, voetbalvelden met kunstgras velden, uiteraard ook met licht, tennisvelden, een giga sporthal en dito kantine ( zeg maar grand cafe met restaurants) met kleedkamers. En daaronder een parkeer dek met UVV  als enige bespeler. UVV is dit jaar nieuw in de 1e klasse met ambitie die zich ook op het veld vertaald. Vorig jaar al werden er 2 Amerikanen gehaald om de pitcherstaf te versterken en ook dit jaar was de sponsor bereid de trip en verblijf te financieren. De ace van UVV, Cameron Wheeler opende het bal, Alcmaria zette direct druk, Marco Hoogeland met een tik, Andre Harcourt offerde hem verder en Ludrick Pieter een RBI, 0 - 1. Falco Hoffman schoof nog aan met een honkslag, Erik van Soest met 4w maar een ff v2 maakte een einde aan de slagbeurt. Bobbie van Duuren beklom namens Alcmaria de heuvel en had het knap lastig, de ene na de andere tik werd het veld in geprikt, pas na 11 man wist men een einde aan de 1e inning te breien met een 6 - 1 stand. De volgende 5 innings wist Alcmaria nog wel her en der de kussens te bereiken, maar de defence van UVV stond stevig met o.a. 3 dubbelspelen.
Erik Jan Lind verving in de 2e3  Bobbie van Duuren na een 8 - 1 tussenstand. Het leek een kort avondje te worden, maar het veld van Alcmaria hield verder de zaak bijna dicht. Gelijk 3 & 6 werd er nog 1x door UVV gescoord en Alcmaria deed dat 1 x in de 1e8 door Erik van Soest op een Sac-fly van Neomar Matheu op de reliever van UVV, Sedley Karel. Tegen 10.30 kon de zaak opgeruimd worden, een lange napraat volgde zodat pas na 1 uur de bussen weer ingeleverd konden worden.


Alcmaria            1-0-0-0-0-0-0-1-0
UVV                 6-2-1-0-0-1-0-0-X

Werpcijfers;
Alcmaria

Bobbie van Duuren (2)            0-1-8-1

Erik Jan Lind (6)                     2-5-6-2

 

UVV              

Cameron Wheeler (6)            10-3-6-2

Sedley Karel (3)                    2-4-2-0

 

Slaggemiddelden;

Erik van Soest 1.000, Sergio Koelemij .600, Dave Tromp .333, Marco Hoogeland & Falco Hoffman .250 en Ludrick Pieter .200.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route